tiistai 9. helmikuuta 2016

Jauheliha-perunavuoka


Laskiaistiistain kunniaksi tuhtia kotiruokaa :)

4 annosta

400 g jauhelihaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyrettä
2 tl suolaa
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
6 - 7 keskikokoista kiinteää perunaa
3 porkkanaa
n. 1 dl juustoraastetta
mausteita oman maun mukaan esim. mustapippuria, yrttejä

Ohjeet


Kuori sipuli ja porkkanat. Kuutioi sipuli ja viipaloi porkkanat melko ohuiksi viipaleiksi. Ruskista jauheliha. Lisää sipulit ja porkkanat pannulle ja anna hetken aikaa pehmetä. Lisää joukkoon tomaattimurska, hienonnetut valkosipulit, pyre, mausteet, vesi ja lihaliemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia ilman kantta. Kuori ja viipaloi perunat. Kaada jauhelihakastike uunivuokaan ja laita päälle perunaviipaleet. Paina perunoita lopuksi niin, että ne peittyvät kastikkeeseen. 



Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Lisää päälle juustoraaste ja jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes perunaviipaleet ovat pehmeitä.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti