torstai 22. lokakuuta 2015

Juusto muffinit



Nämä juustomuffinit ovat lastenruoka kirjasta jonka aikoinaan sain lahjaksi. Olivat myös aikuisten mieleen etenkin pimeänä syysiltana teen kanssa. Ei lisättyä suolaa ja siitä saa mukavaa vaihtelua ainakin meillä niihin ainaisiin voileipiin. Sopivat yli 12 kk taaperoille. Helppoja myös valmistaa lasten kanssa koska ainekset vain sekoitetaan keskenään.

Ohje: 

12 tavallista tai 24 pikku muffinia

225 g tai 3 3/4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g juustoraastetta 
1 kananmuna
1 3/4 dl maitoa
60 g voita tai margariinia sulatettuna

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele muffini pelti tai vuoat tai laita niihin paperi vuoat.

Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe ja juustoraaste. Vatkaa muna, lisää maito ja voisula. Sekoita huolellisesti. Kaada seos kuivien ainesten joukkoon. Sekoita hyvin, mutta älä välitä jos taikinaan jää kokkareita, sillä ne tasoittuvat paistamisen aikana. 



 Tältä näytti minun taikinani. Taikinasta tuli melko sitkeää joten voimakasta sekoittamista tarvitaan.

Täytä muffinivuoat n. 3/4 verran. Paista tavallisen kokoisia muffineja 15-20 min, kunnes ne ovat kullankeltaisia ja tuntuvat kiinteiltä (pikku muffinit 10-15 min). Voit myös tarkastaa hammastikulla painaen sen muffinin sisään ja jos se näyttää puhtaalta, nosta pelti pois uunista. Anna jäähtyä.

Kirjassa sanotaan, että voi myös laittaa jäähtyneinä pakastimeen, jossa ne säilyvät 1 kk. 


Erilaisia muunnelmia ohjeeseen: 



Juusto-tomaatti:


Tee edellinen perusohje, mutta lisää mukaan 2 rkl aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä tahnaa yhtä aikaa munan, maidon ja voisulan kanssa.


Oliivi muffinit:


Perusohje, mutta jätä juusto pois ja lisää 2 rkl hienonnettuja oliiveja.


Pesto-pinjansiemen muffinit:


Perusohje, mutta jätä pois juusto ja lisää 2 rkl pestoa ja 100 g pinjansiemeniä.


Pesto-parmesaani:


Perusohje, mutta jätä pois juusto ja lisää 2 rkl pestoa ja 2 rkl parmesaanijuustoraastetta. Ripottele päälle muutama pinjansiemen ennen paistamista.


Tapenade muffinit:


Perusohje, mutta jätä pois juusto ja lisää 2 rkl tapenadetahnaa (mitä tahansa makua).





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti