perjantai 14. elokuuta 2015

Suklaa mukikakku


Suhtauduin näihin mukikakkuihin epäilevästi koska äitini teki kerran ja siitä tuli aika karseeta sitkeetä ja tönkköä. Koitin tällä Kinuskikissan ohjeella ja siis apua miten hyvää! Sellainen mutakakkumainen ihanuus. En jaksanut tosin tehdä ihan kuin ohjeessa sanottiin vaan suunnilleen heitin ainekset sekaisin ja sattui olemaan vaan vaaleaa siirappia kaapissa jolla onnistuin oikein hyvin, olen myös nähnyt jossain ohjeessa käytettävän fariinisokeria siirapin sijasta. Joo ei tätä helpommaksi jälkiruoan teko mene. Laitan tähän vielä ainekset ja vähän yksinkertaisemman ohjeen.

Ohje:

1 dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa leivonta kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
75 g voita tai margariinia
1 dl tummaa tai vaaleaa siirappia
1 muna
½ dl kermaa tai maitoa

mikrossa 630 W, 2 min 30 s.

Yhdistä kuivat aineet keskenään. 






Sulata voi mikrossa tai kattilassa.



Lisää jauhojen joukkoon siirappi, muna ja margariini tai voi. Sekoita taikinaan lopuksi kerma/maito.



Kaada taikina kahteen mukiin, tilavuus noin 3 dl (tai kolmeen vähän pienempään). Kannattaa huomioida, että taikina nousee jonkin verran kiehuessaan, mutta laskeutuu sitten takaisin.



Mikroon kupit 630 W ja 2 min 30 sek. Muista tosiaan jättää kuppeihin tilaa taikinan nousua varten :) Koska mikrot vaihtelee tehojensa puolesta tarkkaile kakkuja esim. testaa lusikalla että kakun pinta on kova ja kypsynyt. Minulle tuo aika oli hyvä. Käänsin mikron ei täydelle teholle, mutta siitä yhden tason alaspäin. Kakku jäi ihanan meheväksi pohjalta. 








Chocolate mug cake


I promise you this mug cake will be moist and delicious :) Easy peasy dessert.

0.4 cups of white flour
0.2 cups of dark cocoa powder
½ tsp baking powder
pinch of salt
75 g of butter
0.4 cups of syrup
1 egg
0.2 cups of cream or milk

microwave 630W, 2 mins 30 sec.

Measure dry ingredients and mix them in bowl. Melt butter in microwave. Add syrup, egg, margarin or butter into the flour mixture. Add milk or cream. Pour mixture into 2 big mugs or into 3 smaller. Take inconsideration that the mixture will rise little in the mug but goes slowly down again.



Put mugs in microwave 630W and 2 mins 30 sec. Microwaves are different so observe mugs and when they are done try with spoon so that surface of the cake is hard which means its cooked properly. For me that two and half minutes was quite perfect. I didn't put microwave to full power but one step down. Cake was nice and moist at the bottom :) 






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti