torstai 25. kesäkuuta 2015

Jauheliha cannelonit


Tämä ruoka vaatii hieman enemmän kärsivällisyyttä tuossa pasta putkien täytössä joten varaa aikaa valmistukseen. Halusin jakaa reseptin, koska tämä oli niin mahdottoman hyvää :)


1 pkt (250g) Canneloni pasta putkia

400 g jauhelihaa   

1         sipuli   

3 dl     vettä

1        lihaliemikuutio


oreganoa  

basilikaa

pippuria

suolaa tai jauhelihamaustetta

juustoraastetta  



päälle:



2 dl    ruokakermaa
400 g tomaattimurskaa
100 g juustoraastetta  

Kuori ja silppua sipuli. Paista pannulla jauheliha ja sipuli, mausta maun mukaan. Siirrä paistettu jauhelija ja sipuli kattilaan.
Lisää kattilaan vesi, mausteet, lihaliemikuutio ja juustoraaste. Sekoita.
Ota vuoka ja voitele voilla tai ruokaöljyllä. Laita täytettä canneloni putkien sisään käyttämällä apuna teelusikkaa. Täytä kaikki canneloniputket ja laita ne vierekkäin vuokaan.

Sekoita ruokakerma ja tomaattimurska keskenään ja kaada seos cannelonien päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä canneloneja 225 asteisessa uunissa, alatasolla n. 20-30min tai, kun juusto on sulanut kullan ruskeaksi.




In english:

Beef canneloni


(250 g)  cannelloni pasta tubes
2 dl   cream



400 g of  minced meat   
        onion  
300 ml water
1 beef stock cube

Spices for example:

oregano
basil
pepper
salt 
grated cheese  

On the cannelonis:

400 g crushed tomato in can
100 g  grated cheese  

Peel and chop the onion. Cook onion in pan with minced meat, season to taste. Move fried meat and onion to saucepan.
Add to saucepan: water, seasonings, stock cube and grated cheese. Mix.
Take an oven form and grease it with butter or cooking oil. Fill canneloni tubes with the aid of teaspoon. Fill in all canneloni tubes and put them next to each other in the form.
Mix cream and crushed tomatoes and pour the mixture over the cannellonis. Sprinkle with grated cheese.

Cook cannelloni in 225 degree oven (440 F), lower level approx. 20-30 minutes, or when the cheese has melted golden brown.

2 kommenttia :

  1. Cannelonit on kyllä ihania, mutta hermot ei vaan kestä putkien täyttöä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, hermot saattaa mennä, mutta ihan kivaa vaihtelua nuo cannelonit esim. normi lasagnelle :-D

      Poista