torstai 2. huhtikuuta 2015

Rahkapullat

Hyvää pääsiäistä! 

Näitä meillä syödään tänä pääsiäisenä. Lisäsin appelsiinin kuoren rahkaseokseen ja se antoi ihanaa raikkautta. Nauttikaa keväästä :)




  • n. 16 pullaa

  • Pulla taikina

  • 2 1/2 dl maitoa
  • 1  munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1  kuivahiivapussi
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita



  • 1  muna voiteluun


  • Täyte

  • 200 g maitorahkaa
  • 1  munaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 appelsiinin tai sitruunan kuori
  • (1/2 dl rusinoita)



Kuumenna maito mikrossa reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja lisää joukkoon. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaan pehmeä voi.
Kohota taikina liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Sekoita täytteen rahka, muna, sokerit ja appelsiinin tai sitruunan kuori keskenään. (Lisää rusinat)

Laita uuni lämpenemään 225-astetta.
Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa se 16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille. Jätä hiukan tilaa pullien väliin.
Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullan keskelle syvennys.
Voitele pullien reunat munalla.
Jaa täyte tasaisesti pullien päälle.
Paista rahkapullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.  






                                                          Ei kommentteja :

                                                          Lähetä kommentti