tiistai 14. huhtikuuta 2015

Maukas omenapiirakka



Pehmeä pohja, maukasta omenaa ja rapea muru pinta. Ainekset tähän herkulliseen ja helppoon piirakkaan vain sekoitetaan keskenään. Tämä piirakka ei paljon työtä vaadi, mutta on sitäkin herkullisempaa. 

200 g margariinia
1,5 dl sokeria  
3 dl jauhoja  
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta  
1 tl vanilliinisokeria  
3-4 omenaa  

kanelia ja sokeria


  1. Sulata rasva ja sekoita kulhossa sokerin kanssa.
  2. Lisää jauhot, mutta ei leivinjauhetta vielä. Lisää jauhoja vähitellen jotta taikinasta tulee murumaista. (Jos vaikuttaa että taikinasta tulee liian kuivaa lisää loput jauhot vasta nesteen lisäyksen jälkeen)
  3. Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa koska se lisätään piirakan päälle.
  4. Lisää sekaan muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita niin kauan että se on tasaista. Taikina on aika löysää tässä vaiheessa.
  5. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Mitä vihreempiä omenoita sitä enemmän makua. Jos käytät happamia omenoita ripottele hiukan sokeria päälle. 
  6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.
  7. Paista 200 asteessa n. 30 min kunnes pinta on saanut hiukan väriä.
  8. Tarjoile vanilja jäätelön tai vanilja kastikkeen kanssa.   

2 kommenttia :

  1. Oli ihan mahdottoman hyvää ja plussaa helposta ohjeesta :) Kiitos!

    VastaaPoista