lauantai 14. maaliskuuta 2015

Possunfilee ja omena rosmariini kastike



Oli pakko jakaa, koska tämä oli niin hyvää. Ohje on Yhteishyvä lehdestä.


Ensimmäinen kuva on Yhteishyvästä ja loput minun.




Possunfilee ja omena-rosmariinikastike







4 annosta
850 g
porsaan ulkofileetä
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua viherpippuria
3
omenaa
1 rkl
margariinia tai öljyä
2,5 dl
kuivaa omenasiideriä
2 rkl
makeaa soijakastiketta
1 tl
kuivattua rosmariinia
1 prk
(200 g) ranskankermaa
2 rkl
silputtua ruohosipulia

Leikkaa filee noin sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla sekä pippurilla. Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkodat.

 Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Kuumenna rasva pannussa ja ruskista siinä lihapalat. Paista lihat muutamassa erässä.

 Siirrä lihat takaisin pannuun ja lisää omenat, siideri, soijakastike ja rosmariini. Hauduta kannen alla noin 35 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää lopuksi ranskankerma ja ruohosipuli.

Minulla oli vain tavallista soijakastiketta joten laitoin sitä vähän vähemmän kun ohjeessa ja lisäsin pari teelusikkaa hunajaa.



Pork fillet with apple rosemary sauce



4 servings

850 g fillet of pork
1 tsp salt
1 tsp freshly ground green pepper
3 medium sized apples, peeled, cored, and sliced
1 tbsp margarine or oil
250 ml dry apple cider
2 tbsp sweet soy sauce
1 teaspoon dried rosemary
200 g sour cream
1 tbsp chopped chives

Cut the fillet of about one centimeter thick slices and season them with salt and pepper. Peel and slice apples and remove cores. Heat the oil in a pan and fry the pieces of meat.  Fry the meat in a few batches. Put the meat to back to the pan and add the apples, cider, soy sauce and rosemary.  Simmer under the lid for about 35 minutes, until meat is tender. Finally, add the sour cream and chives. 

I had only normal salty soy sauce so I put little less than in the recipe and added couple tsp of honey.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti