lauantai 7. maaliskuuta 2015

Mokka pikkuleivät





Helpot pikkuleivät joiden ainekset löytyvät kaikkien kaapista. Varoitus! Nämä keksit ovat todella makeita :)

Keksi taikina:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Laitoin pursotinpussiin taikinan ja pursotin leivinpaperille samankokoisia ympyröitä. Painele kostutetuin sormin taikina huiput pellillä alas jotta ne ei pala. 200 astetta ja n. 7 minuuttia.













Anna jäähtyä. Tee sillä aikaa keksien kuorrutus.

Kuorrutus:

200 g voita
1 keltuainen
1 dl tomusokeria 
2 rkl vahvaa kahvia


Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuainen ja kahvi. Tee tosi vahvaa kahvia jotta makua tarttuu riittävästi. Levitä täyte jäähtyneiden keksien päälle tai kahden keksin väliin ja koristele haluamallasi tavalla. Minä ripottelin kaakaojauhetta. Säilytä kakut viileässä. Jos et ole hirveästi makean perään kuorrutusta voi laittaa ohuemman kerroksen. Itse pidän näistä jääkaappi kylmänä jolloin kuorrute on jähmettynyt ihanan samettiseksi.


Warning! These cookies are very sweet but easy to make :)

Mocha cookies


Cookies: 

125 g butter
0.4 cup of sugar
1 egg
1.4 cups plain flour
1 tsp baking powder
2 tsp vanilla sugar

Beat the butter and the sugar together until fluffy. Add egg. Combine dry ingredients and add to previous mixture in a few batches. Put mixture in piping bag and pipe same size rounds on parchment paper. Press with wet fingers pointy tops down so they don't burn. 
200 C about 7 minutes.

Let them cool down and make icing.

Icing:

200 g butter
1 egg yolk
0.4 cup icing sugar
2 tbsp strong coffee

Beat butter and icing sugar until the mixture is very pale and fluffy. Add egg yolk and coffee. Make very strong coffee to get more taste. Spread the icing on cooled cookies or between two cookies and decorate. Here I have sprinkled coco powder. Store the cookies in fridge. If you think the icing is too sweet, you can always put less. I like to eat them fridge temperature when icing has set to silky smooth.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti